k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Teologji quhet përpjekja për të shpjeguar të panjohurën me anë të çka s'ia vlen të njohësh.

Nuk u besoj njerëzve që dinë aq mirë çfarë kërkon zoti, se vërej që gjithmonë përshtatet me dëshirat e tyre!

N.q.s. "zoti" kërkonte besim nga njeriu, atëherë për çfarë e shpiku arsyen?

Dallimi mes një kulti dhe një feje është në sasinë e pronave.

Nuk e kemi dëgjuar kurrë versionin e djallit, krejt librin e shkroi zoti.

Idiotësia është shumë më e rrezikshme se e keqja, pasi e keqja të paktën pushon herë pas here.

Gjithë fetë pjellin krim.

Po them vetëm se një kishë me rrufepritës mbi çati tregon mungesë të madhe besimi.

Dikur zotat ishin të pavdekshëm.

Sa herë që fetarët parashikojnë ditën kur do të vijë fundi i botës, "zoti" sikur e shtyn edhe ca...


Fetari i vogël iu lut "zotit" për një biçikletë, derisa e kuptoi se feja nuk funksionon në atë mënyrë, kështu që vodhi një biçikletë dhe i kërkoi falje "zotit" për mëkatin...

N.q.s. do të mund të arsyetoje dot me fetarët, s'do të kishte më fetarë...

Feja e sotme është mitologjia e nesërme.

S'kam nevojë për fe, kam ndërgjegje.

...Dhe pastaj njeriu krijoi zotin.

Kretin - m. sin. idiot, nga frëngjishtja "crétin", që në fillimet e saj do të thoshte "kristian".

Zoti është një komik që luan para një publiku që ka frikë të qeshë.

Nëse do të më duhej të zgjidhja një fe, Dielli dhënësi i jetës do të ishte zoti im.

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019