k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Vasfi Visoka
Dr.
Publicist, biolog
Një femër aziatike dhe orientale nuk ka sesi t'i japi një kontribut pozitiv shoqëris t'onë t'etshme për një jetë më të lumtur e më të shkëlqyer - sikur shumica e gravet muhamedane në Shqipërin e Vjetër, ashtu edhe një pjesë e madhe e grave kosovare, ndër qytetet, nuk kanë ndonjë funksjon shoqëror të plotë! Kjo mungesë kulture e ky pasivitet formon një nga plagët më kryesore të shoqërisë s'onë. Një edukatë e gabuar, një besim fanatik, një botkuptim oriental, dhe një egoizmë gjinore, këtë fuqi kombëtare, këtë dinamo energjike, e ka mbështjellë nën lecka duke e robëruar mbrapa kafazavet.

1943
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019