k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Tomas Edison
Inxhinier, shpikës - SHBA
Sa i përket fesë, është një mashtrim i neveritshëm... Feja është krejt gjepura.

Të gjithë "Biblat" i ka krijuar njeriu.

Mendja ime s'mund ta perceptojë këtë "shpirtin". Mbase e kam gabim dhe njeriu mbase ka "shpirt", por unë thjesht s'e besoj.

Fetarë të pashërim, kështu mund të përshkruhet gjendja mendore e tërë këtyre njerëzve.

Problemi i madh është se predikuesit i marrin fëmijët në moshë gjashtë-shtatë-vjeçare dhe pastaj është pothuajse e pamundur të bësh gjë me ta.

Për ata që kërkojnë të vërtetën, jo të vërtetën e dogmës e të errësirës, por të vërtetën e sjellë nga arsyeja, kërkimi, hetimi dhe vrojtimi, nevojitet disiplinë. Pasi besimi, sado të mirë ta ketë qëllimin, duhet të ngrihet mbi fakte, jo mbi përralla. Besimi mbi përralla është një shpresë e tmerrshme e rreme.

S'kam parë kurrë as provën më të vogël shkencore për tezat fetare rreth ferrit e parajsës apo të jetës së përtejme të njerëzve, apo të ndonjë zoti personal.

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019