k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Pa emër
Mos iu shmang kësaj mëkresës sime, o udhëtar.
Dhe sa rri aty, mba vesh e mëso, mandej shko në punën tënde.
Nuk ka varkë në Hades, nuk ka as varkar Haron.
Nuk ka rojtar Ajak, as qen Cerber nuk ka.
Të gjithë ne që jemi të vdekur këtu poshtë,
Jemi bërë kockë e hi, e asgjë më shumë.
Të fola me zemër të hapur, ndaj jepi tash udhës, udhëtar,
paçka se dhe i vdekur mund të të dukem ca fjalaman.

Mbishkrim mëkrese, Romë, shek. III
Në fillim s'kishte asgjë dhe zoti tha "Le të bëhet dritë!"
Dhe prapë s'kishte asgjë... por të paktën mund ta shikoje.

Për fetarët librat e fesë janë si licencat e programeve që askush s'i lexon, thjesht shkojnë në fund dhe shtypin "Pranoj".

Fetë profetizojnë fundin e botës e mandej punojnë së bashku ta bëjnë realitet.

Njeriu gjithnjë kërkon të gjejë shpjegim për gjërat që s'kupton e kur ndodh që s'gjen, e shpik.

Tre gjëra që feja i bën shumë mirë: Ndan, kontrollon dhe mashtron njerëzit.

Jam poliateist, ka shumë zota ku s'besoj.

Besimi i verbër është dhurata më ironike që do të mund t'i bëhej "krijuesit" të inteligjencës njerëzore.

Përderisa feja gabon në atë se nga erdhëm, sa mund të dijë se ku po shkojmë?

Besimtarët na thonë se çdo gjë duhet të ketë një krijues, por harrojnë të na thonë se si u krijua ky i fundit.

Kur është një ai që vuan nga iluzionet, quhet çmendi. Kur janë shumë syresh, quhet fe.

"Zoti është po aq i vërtetë sa dhe unë!", - kumboi zëri i tij dhe u qetësova sepse s'kish arsye se pse Plaku i Vitit të Ri të më gënjente...

Nuk u besoj njerëzve që dinë aq mirë çfarë kërkon zoti, se vërej që gjithmonë përshtatet me dëshirat e tyre!

N.q.s. "zoti" kërkonte besim nga njeriu, atëherë për çfarë e shpiku arsyen?

Dallimi mes një kulti dhe një feje është në sasinë e pronave.

Po them vetëm se një kishë me rrufepritës mbi çati tregon mungesë të madhe besimi.

Dikur zotat ishin të pavdekshëm.

Sa herë që fetarët parashikojnë ditën kur do të vijë fundi i botës, "zoti" sikur e shtyn edhe ca...


Fetari i vogël iu lut "zotit" për një biçikletë, derisa e kuptoi se feja nuk funksionon në atë mënyrë, kështu që vodhi një biçikletë dhe i kërkoi falje "zotit" për mëkatin...

N.q.s. do të mund të arsyetoje dot me fetarët, s'do të kishte më fetarë...

Feja e sotme është mitologjia e nesërme.

S'kam nevojë për fe, kam ndërgjegje.

...Dhe pastaj njeriu krijoi zotin.

Kretin - m. sin. idiot, nga frëngjishtja "crétin", që në fillimet e saj do të thoshte "kristian".

Po të them se jemi të dy ateistë. Unë thjesht besoj në një zot më pak se ty. Kur të kuptosh pse ti përjashton tërë zotat e tjerë të mundshëm, atëherë do të kuptosh dhe pse unë përjashtoj tëndin.

Besimi është më i thjeshtë se mendimi. Ndaj dhe ka më tepër besimtarë se mendimtarë.

Një njeri i thotë Gjithësisë,
"Ja, ekzistoj!"
"Sidoqoftë", - përgjigjet Gjithësia, -
"kjo nuk është se më ngjalli
ndonjë ndjenjë detyrimi".

Të thuash se "ligji i dytë i termodinamikës do të thotë se evolucioni s'mund të ndodhë", është si të thuash se "ligji i rëndesës do të thotë se zogjtë s'mund të fluturojnë".

I vetmi tempull që ndriçon është ai në flakë.

Një tekst fetar nuk duhet kurrë t'i kalojë tri faqet. Nëse i kalon atëherë fillon e kundërthotë vetveten.

Tërë fetë janë themeluar mbi frikën e të shumtëve dhe zgjuarsinë e të paktëve.

Besimi nuk të jep përgjigje, thjesht të ndalon të bësh pyetje.

Njeriu pa fe është si peshku pa biçikletë.

Për njerëzit që nuk u pëlqen t'u përqeshen besimet, ndoshta është më mirë të mos mbajnë besime aq qesharake.

Jepi njeriut një peshk dhe do të ushqehet për një ditë.
Mësoje të peshkojë dhe do të ushqehet për tërë jetën.
Jepi një fe dhe do të vdesë urie duke u lutur për një peshk.

Fakti se ndonjë besimtar është më i lumtur se një mendimtar, nuk do të thotë asgjë më shumë se fakti që ndonjë i dehur është më i lumtur se një njeri i kthjellët.

Mos u lut në shkollën time e as unë nuk do të mendoj në faltoren tënde.

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019