k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Odise Paskali
Skulptor i Popullit
Skulptor, kritik, publicist, deputet (1943)
Dogmat fetare janë dokrra e përralla të rreme. Ka kush shikon ëndrra në gjumë dhe kush me sy hapur. Le pastaj çështja s’është me spekulacion intelektual po mjeshtri e tregti. Ndërgjegjja kushtëzohet prej gjendjes trupore, është emanacion i saj.

Është ndjenjë atavike feja për shqiptarin. Aq është e vërtetë kjo sa ai qëndron indiferent për cilësitë "hyjnore të Krishtit e të Muhametit", sa nuk harxhon një grosh në emër të tyre.

1925
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019