k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Nonda Bulka
Shkrimtar, publicist
Afetarizma nuk shpie në dëshpërim, por në jetën e vërtetë, pa ëndrra të kota, pa përralla, pa mistikë, sidomos pa vanitet.

1935
"Zoti mundon ata që do", - thotë libri i shenjtë. Tash e tutje le t'i lutemi zotit të mos na dojë më.

1932
Që feja e re (të cilën nuk e di si quhet) mund t'i japë priftit lumturi të përjetshme, asnjeri s'e besoj ta kundërshtonte. Por kush mund të më thotë, përse feja e vjetër të mos e shpinte dhe ajo në gjirin e ngrohtë e të qetë të shën Pjetrit? Se, siç thotë populli tërë derrat një turi kanë. Të gjitha fetë një bazë, një qëllim kanë.

Më 1932 në Elbasan, me rastin e konvertimit të një prifti ortodoks në uniat.
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019