k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Nikolla Ivanaj
Publicist, politikan
Nga pikëpamja e politikës kombtare, kleri shqiptar, e sidomos kleri katolik, po të kishte dashtë me punue, kishte mujt me punue, por s’ka punue as pak. Po të kishte punue kleri, nuk do kishim sot malësorët t’onë krejt analfabeta. Pse nuk i mësoshin? Për "ariere pense", pse nuk doshin qi populli të përparojë e të xanë me i njoft të drejtat e tija, për me muejt me i përdorue gjithnji për vedi.

1922
Sa do qi mes të klerit ka disa njerëz të ndershëm qi janë përpjekë e përpiqen për të mirën e atdheut e bashkimin vëllaznuer, këtu nuk bahet fjalë për disa, por flitet përgjithësisht, pse eksepcjonit nuk mund të bahet rregull, e se kleri ka qenë kurdoherë i rrezikshëm për vetëurdhnimin e lirin e plotë të Shtetit Shqiptar e vllaznimin njerësuer.

1922
Kleri, qysh në kohën e Turkis si edhe anëtarët e klerit mysliman, kanë ba ç’mos për me pengue lirin e vetëurdhnimin e Shqipnis. Sa për bashkim e vëllaznis, këto janë kenë kurdoherë kundra, janë dhe do të jenë.

1922
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019