k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Mark Tuein
Në periudha të ndryshme ka pasur shtriga, kështu thotë "Bibla". "Bibla" urdhëroi që shtrigat nuk duhen lejuar të jetojnë, kështu Kisha pasi bëri detyrën e saj me përtaci e ngadalësi për rreth 800 vite, mblodhi litarët, gozhdët e urët e zjarrit dhe ia nisi punës me zell të madh. Punoi fort natë e ditë për nëntë shekuj dhe burgosi, torturoi, vari dhe dogji hordhi e ushtri të tëra shtrigash e shtriganësh sa e pastroi krejt botën kristiane nga gjaku i tyre i ndotur. Pastaj u zbulua se në të vërtetë nuk paskësh gjë të tillë si shtriga e as nuk kish pasur kurrë. S'di a të qeshësh, a të qash.

Nuk kam frikë nga vdekja. Kam qenë i vdekur për miliarda e miliarda vite përpara se të lindja dhe s'kam pasur as shqetësimin më të vogël.

Në fe dhe në politikë, besimet dhe bindjet e njerëzve janë thuajse gjithnjë të dorës së dytë dhe pranohen pa u hetuar fare.

Shiko njëherë parashikimin e motit para se të lutesh të bjerë shi.

Në Bibël nuk janë pjesët që nuk kuptoj që më shqetësojnë, por ato që kuptoj.

Besim do të thotë të besosh diçka që e di që s'është ashtu.

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019