k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Kisha Katolike
Virus mendor
Shteti nuk ka asnjë të drejtë të lejojë këdo që të predikojë e t'i bashkohet çfarëdo feje që dëshiron.

Xhovani Mastai (Piu IX)
Dikur thuhej se tërë bindjet fetare duhet të ishin të lira dhe të adhuroheshin lirisht në publik. Ne katolikët e kemi hedhur poshtë këtë ligj, sepse bie ndesh me kanonin katolik.

Barnaba Kiaramonti (Piu VII)
Një Galileo në dymijë vjet mjafton.

Euxhenio Paçeli (Piu XII)
"Të marrë dënimin e merituar ai që thotë blasfemi, që dëmton rëndë moralin publik, ose që shkakton a nxit urrejtje a përbuzje ndaj fesë ose Kishës".

1369 "Kanoni kishtar"
Na ka shërbyer më së miri, ky miti i Krishtit.

Xhovani Mediçi (Leoni X)
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019