k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Hilë Mosi
Ministër i Arsimit 1930-33, shkrimtar, arsimtar
Kqyre priftin, hoxhën, popin...
se si gjuhën ta mallkojnë,
e plancukun e vet ngopin,
e shqyptart ... kta qêj durojnë!


1907
Fanatizëm n'paç për fe, atdhetar i drejt nuk je.

1907
Shkolla duhet të kujdeset me forcue dhe me rranjosë sa më fort në shpirtin e fëmijës ato njoftime të domosdoshme të moralit njerzor, të përbashkëta për të gjitha doktrinat dhe të nevojshme për të gjithë njerzit e qytetnuem: moralin laik.

1931
Hoxhallarë e priftën kena për gjithë qytetet e Shqipërisë, që për me i dalë zot besimit të vet derdhin gjakun e vet, për të shkuar në parrizë me duart të përlyeme me gjak të vëllait të vet dhe atje lart me gëzuar një jetë të këndshme me Papën, Focin, Muhamedin, shkurt me dreqin e me të birin.

Vëllezër qem' e jemi, s’kemi për t’u ndarë,
Bes e fe ne kemi kombin shqiptar!

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019