k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Epikuri
Pra, dhe më e liga e të ligave, vdekja vetë, s'është asgjë për ne, sepse kur ne jemi vdekja s'është dhe kur vdekja është ne s'jemi.

Ose zoti do ta ndalojë të keqen, por nuk mundet;
Ose mundet, por nuk do;
Ose as nuk mundet dhe as nuk do.

N.q.s. do, por nuk mundet, atëherë është i pazot;
N.q.s. mundet, por nuk do, atëherë është dashakeq;
Por n.q.s. zoti edhe mundet edhe do ta ndalojë të keqen, atëherë nga vjen e keqja në këtë botë?

Nuk kemi ç'u frigohemi zotave.
Nuk kemi ç'ndiejmë në vdekje.
E mira mund të përftohet.
E keqja mund të durohet.

Katër barnat
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019