k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Benito Musolini
Kryetar shteti - Itali
Morali fetar shfaq njollat e para të autoritarizmit pikërisht sepse pretendon të jetë zbulesë e autoritetit hyjnor. Për ta kthyer këtë autoritarizëm në veprim dhe për t'ia imponuar njerëzimit, ka dalë kategoria priftërore e zbulestarëve dhe bashkë me ta dhe intoleranca më e egër e parë ndonjëherë.

Shkenca është tashmë në procesin e shkatërrimit të dogmës fetare. Dogma e krijimit hyjnor është njohur si absurditet.

Kur themi se "zoti nuk ekziston", duam të mohojmë me këtë shpallje zotin personal të teologjisë, zotin e adhuruar në mënyra të ndryshme nga besimtarët anembanë botës, atë zot të tipareve absurde që është fyerje ndaj arsyes njerëzore.

Zoti i teologëve është krijim i kokave të tyre boshe.

Feja është një lloj sëmundjeje mendore. Ka pasur gjithmonë reaksione patologjike mbi njerëzimin.

Historia e shenjtorëve është kryesisht histori e njerëzve të çmendur.

Feja është krijuar nga njeriu për të kontrolluar individët mendjedobët, sepse në kohë mizorish dhe dëshpërimi këta e marrin fuqinë në numër.

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019