k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Artan Duka
Prof. as. dr.
Publicist, pedagog
Feja për shqiptarin nuk është vlerë superiore identifikimi, bile rëndom është njësuar me pushtuesin. Kombi po. Jo thjesht prej inercisë së paganizmit pellazgjik, por faktit se shqiptari, qoftë ateist, mysliman, bektashi, ortodoks apo katolik etj., e respekton fenë si aset personal e që mbetet e tillë (ndonëse sot politika luan me besimin për elektorat duke dëmtuar me dashje apo jo kohezionin social).

Për një komb me origjinë paganizmin shumëzotësh pellazg, fetë tradicionalisht janë njësuar me pushtuesin ndaj dhe nuk kanë ngjitur shumë dhe nuk janë tipar i identitetit shqiptar. Konvertimi pragmatik që pasoi pushtimin turk, ateizmi masiv në monizëm etj. dëshmojnë pandjeshmëri ndaj besimit fetar. Jemi ata që jemi, se feja ka vendin që i takon.

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019