k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
Anaksagora
Grekët e kanë keq kur thonë se diçka lind dhe vdes, pasi asgjë nuk lind dhe vdes, por përbëhet apo shpërbëhët nga gjërat që ekzistojnë. Kështu do të flisnin më mirë nëse do ta quanin lindjen përbërje dhe vdekjen shpërbërje.

Nuk ka pjesë më të vogël të gjërave të vogla, por gjithnjë ka dhe më të vogël se aq (sepse është e pamundur që ajo që është të pushojë së qeni). Po njësoj ka gjithmonë diçka më të madhe se ajo që është e madhe.

Gjithçka ka shpjegim natyror. Hëna nuk është perëndi, por shkëmb i madh; dhe dielli një shkëmb i zjarrtë.

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019