k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Minosi dhe Sostrati

Lukiani
1. MINOSI - Ky cubi, Sostrati Pirat që ka jetuar në shek. IV para erës së re, le të hidhet në Piriflegeton, atë plaçkitësin e faltoreve le ta shqyejë Himera, kurse tirani, o Hermes, le të vendoset pranë Titit Titan, bir i Geas. Fyejti perëndeshën Leto dhe prandaj zotat e vërvitën në Tartar.; edhe...

Ç’është liria

Faik Konica
Më mbetet pakë kohë akoma. Dua të marr shpatën, t'u çanj kokën gomarëve, edhe, në vënt të tmerit, të kllas këtë: ç’është liria? Të mos të kisha nisur këtë fletën (vaftë në djall!) s’do të humbja kokën time të mësonj gomarëve ç’është liria? Dy muaj janë që u nis kio punë dhe që tani jam lodhur nga shkaku i gomarëve....

Mjekra e zotit

Dritëro Agolli
Shumë vjet me perënditë, Kam jetuar bashkë i zbathur, Kemi qenë tok përditë, Por aspak nuk jemi dashur. Dhentë tok kemi kullotur, Arat tok kemi lëruar, Kur unë isha i përlotur, Zoti qeshte i harbuar. Kur më ngordhnin bejkat malit, Zoti tallej si i marrë, Unë gurë merrja zallit, E goditja për ta vrarë... Eh, ç'të...

Shkenca do të zëvendësojë të mbinatyrshmin

Ismet Toto
Shkrimi është pjesë e polemikës së Ismet Totos me françeskanët Harapi e Fishta gjatë vitit 1934 në shtypin e kohës. Nga shënimet e shkurtëra, që bëmë më lart, duket sheshit se evolucioni që bëri idea e perëndisë që nga njeriu primitiv e gjer tek Krishti, është i madh. Idea e zotit, duke dalë nga qarku i ngushtë i...

"Respekt" ndaj fesë?!

Jo rrallë, madje kohëve të fundit ca si shpesh, hasim në jetën e përditshme në biseda e debate rreth temave fetare replika të tilla si "S'keni turp që s'respektoni fenë", "S'ju vjen zor, feja kërkon respekt", "Ju, duhet të respektoni fenë", "të respektoni fetarët", "të respektoni besimtarët", "të respektoni besimet e...

Ping-pong politik në Tiranë me "Konferencën Islamike"

Arjan Leka
Një ftesë e dërguar ditët e fundit në Tiranë, krahas 56 kryeqyteteve të tjera të vendeve anëtare nga Sekretariati i Përgjithshëm i Organizatës së Vendeve Islamike, për të marrë pjesë javën e parë të tetorit në një sesion të jashtëzakonshëm të ministrave të jashtëm të kësaj organizate në Doha të Katarit, ka shkaktuar...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019