k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Terrorizmi që nuk njohim

Zeno Jahaj
Terrorizmin themi se e njohim. Njohim që jemi të atakuar për shkak se jemi pjesë- marrës dhe solidarë kundër terrorizmit ndërkombëtar. Jemi, për më shumë se dhjetë vjetësh, aleatë me kontribute reale në luftën kundër tij. E kemi përfshirë në dokumente strategjike si pjesë integrale e sigurisë kombëtare. E shtjellojmë...

Nisi me "Konferencën Islamike" - dje ‘bamirësit’, sot rekrutuesit, nesër...

Luan Rama
Ish-ambasadori i Shqipërisë në Francë, shkrimtari dhe publicisti i njohur Luan Rama, në këtë intervistë rrëfen dhe analizon historinë e goditjeve terroriste në Paris. Ai është rikthyer në kryeqytetin francez vetëm pak orë pas masakrës së 13 nëntorit dhe tregon përshtypjet nga Parisi aktualisht. Pse u zgjodh Franca të...

Koalicioni i mjekrave të yndyrta

Arben Kallamata
Para një muaji, diktatura islamike e Arabisë Saudite shpalli një ligj, sipas të cilit, të mos besosh te zoti është terrorizëm. Domethënë, për një nga regjimet më të egra në botë, për një shtet që pret rregullisht duar dhe vret njerëz me gurë shesheve, për një shoqëri që e mban gjysmën e popullsisë të mbuluar me çarçaf...

Me dëshmitaren e Jehovait

Naser Aliu
Në një tarracë kafeneje po lexoja në celular një artikull tek revista gjermane “Focus“, ku thuhej se në galaktikën tonë, në Rrugën e Qumështit, ka diku 100 deri në 400 miliard yje. Nëse marrim mesataren e supozimit, atëherë mund të thuhet se janë së paku 200 miliard, por nëse themi dhjetë për qind prej tyre janë si...

Kërkimi shkencor? Një term i huaj për Shqipërinë

Afrim Krasniqi
Deri një vit më parë Shqipëria numëronte 59 universitete dhe shkolla të larta (15 publike, 44 private), një Akademi të Shkencave, një qendër të studimeve albanologjike dhe rreth 20 qendra të tjera të emërtuara për kërkimin shkencor. Për një vend me vetëm 2.8 milion banorë aktivë bilanci numerik i institucioneve të...

Sforcimi i fesë mbi shqiptarët – thembra e Akilit që vret

Ardian Haxhaj
Fanatizmin fetar te shqiptarët e kanë mbjellë dhe e mbjellin kryesisht kundërshtarët historikë të shqiptarëve dhe shtetet që për interesa të tyre gjeostrategjike mundohen t’i zgjerojnë kufijtë e konfliktit anti-Perëndim. Kështu është vepruar që nga koha e fillimit të tkurrjes së Perandorisë Osmane nga Ballkani e...

Të pafuqishëm përballë ekstremizmit fetar

Valbona Mehmeti
“Me uniformën e infermieres dhe me shaminë e bardhë të mbështjellë me kujdes në kokë, duke mos lënë jashtë saj asnjë fije floku, ajo ngjitet shkallëve të Klinikës së Gjinekologjisë pa i përfillur shikimet kureshtare të kalimtarëve. Pasi u ofron përkujdesje pacienteve të shtrira në këtë klinikë, diku nga mesdita, ajo...

Në hapësirën shqiptare ndërkombëtarët po investojnë në kisha e xhami

Gëzim Mekuli
1. Turqia dhe Emiratet e Bashkuara Arabe në Shqipëri, Kosovë e Maqedoni po ndërtojnë e po inagurojnë në mënyrë festive Xhami, furra buke dhe, po hapin shumë kurse për rrobaqepsi - Fabrikat dhe investimet kapitale nga këto shtete po mungojnë-. 2. Greqia po ndërton objekte fetare ortodokse gjithandej Jugut të...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019