k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Fanatizmi, ja armiku

Ali Këlcyra
Në asnjë vend tjetër të botës nuk është përligjur thënia e famshme e Gambetta-s kundër fanatizmit fetar më shumë se sa në Shqipërinë e sapokrijuar, sidomos në kohën kur lindi shteti shqiptar. Në këtë periudhë, veçanërisht armiku kryesor i nacionalizmit shqiptar ishte kuçedra me dy kokë, fanatizmi mysliman e ortodoks,...

Feja dhe ateizmi

Hulusi Hako
Prezantimi i temës Nën këtë titull dy termash, i nderuar lexues, dëshiroj të përcjell një dialog apo bashkëbisedim me disa shkrime në shtyp, sidomos ato të botuara në gazetën “Sot”, si: “Po i bie grimi Atifetes” (29 dhjetor 2011), “Stabiliteti i Shqipërisë, vetëm në se drejtohet nga përfaqësues të komuniteteve fetare...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019