k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Shën Kozmai, helenizmi dhe shqiptarët

Pëllumb Xhufi
Në 24 gusht kisha greke përkujton ditën e Shën Kozmait. Po ashtu Kisha Ortodokse Autoqefale Shqiptare. Për grekët, Shën Kozmai është “ento-martiri” (martiri i kombit), “apostulli i helenizmit”, “kushtrimi i Vorio-Epirit”1. Për shqiptarët ortodoksë, dhe jo vetëm për ta, Shën Kozmai është dëshmori i fesë, bariu i...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019