k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Ajazma e paput

Tashko Lako
Papa Ilia ishte ulur në hajatin e kishës dhe numëronte rruazat e tespijes. - Hë, - fliste sikur të kish aty pranë priftëreshën, që ja dinte të gjitha huqet. – Ke parë kështu ti? Erdhi kohë e keqem që s’pyet njeri as për shenjt e shenjtorë, u paçim uratën – dhe papu bëri tri herë kryqi, - pa le për prift e psalt....

Intervistë me zotin

Shemsi Beqiri
Audienc’i kërkova Zotit t’madh e të lëvduar E shumë gjëra sqarova Të botës ku kam jetuar. Ç’është – i thashë – synetllëku? Më tha, mjekrën duke kruar: - S’është prej budallallëku, Po diçka shum’e studjuar. Ja, - tha – si pun’e çobanit: Bagëtin’në vesh e shpojnë, Të ndahet stani prej stanit; Ndryshe si do t’i veçojnë...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019