k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Një bisedim midis Lasgush Poradecit dhe at Fulvio Cordignanos

Kudret Kokoshi
Ka shkuar më shumë se një vit. Një mëngjes vjeshte ndodhem në “Libraria Argus” në Tiranë për të blerë disa revista të huaja. Në Librari ndodhen, përveç meje, i zoti, Canco-ja, dhe një djalosh esmerë melankonik, që mundohet të thëthijë një cigare. Pas pakë hynë dhe një prift katolik që, pas veshjes së tij, kujtoj se...

Po kërkoj ilaç

Kristaq Cepa (Kapa)
Më zuri një sëmundje, fort u leqendisa, Dhe botën e tërë për ilaç gjezdisa Vajta e ku s’vajta, e kë nuk pyeta, Ndonëse me halle, ësht’ e dhembshur jeta. Pyeta një plakë, që kam në mëhallë, Tha: «Je ogradisur, paske shkelur djallë.» Dhe më namatisi dhe më shoi thëngjij, Më bëri me kripë: «Bir, merak mos kij, Ti, në mos...

Sa kohë që unë quhem Kristo dhe ti Muhamet

F.T.
«Sa të mësonim revanin, humpmë dhe lingëthin!» Me këto fjalë popullore po plot kuptim m’a përshkroj një arësimtar i vjetër gjëndjen t’onë sociale. «Jemi për të qarë hallë!», hidhet së përtejmi një shoku i tij. «S’vemë të mbytemi me...», e përfundoj bisedimin një Korçar i fjeshtë, patriot i kulluar. Bisedimi ish...

Ferexheja dhe qytetërimi

Tajar Zavalani
Rryma përparimtare që ka kapur shoqërinë shqiptare është kaq e fortë sa pozitat e botës së vjetër po vihen një pas një në rrezik. Të vjetrit e ndjejnë se nuk mjafton vullneti i tyre dhe forca brutale për të ruajtur këto pozita dhe prandaj përpiqen të përligjin mrapështinë e botës së tyre me argumenta... filozofike....
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019