k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Prifti, feja dhe Shqipëria

Nonda Bulka
Një prift shkelmoi fenë e vet dhe pushtoi një më të mirë. Plak i thinjur, i urtë, rrojti një jetë plot kujtime; me një gjest u dha shtymën kur kuptoi që e vërteta ish gjetkë; vuri re se alltari që adhuronte, ish kallp. Po të mbante një fjalim përpara besnikëvet që tradhëtoi, mund të thoshte: “Ato që ju kam thënë deri...

Liria dashurore

Branko Merxhani
“Kemi lindur për dashurinë dhe vetëm me anën e saj njohim njëri-tjetrin. Kemi nevojë për dashurinë si lulja që ka nevojë për diell”- WILLIAM PLATT Të mos ju gënjejë titulli i sotmë. Do të bëj fjalë për FAMILJEN ashtu siç paraqitet brenda në përpjekjen moderniste të shoqërisë s’onë dhe ashtu siç e do Neo-Shqiptarisma...

Shkenca do të zëvendësojë të mbinatyrshmin

Ismet Toto
Shkrimi është pjesë e polemikës së Ismet Totos me françeskanët Harapi e Fishta gjatë vitit 1934 në shtypin e kohës. Nga shënimet e shkurtëra, që bëmë më lart, duket sheshit se evolucioni që bëri idea e perëndisë që nga njeriu primitiv e gjer tek Krishti, është i madh. Idea e zotit, duke dalë nga qarku i ngushtë i...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019