k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Kombësia dhe kleri katolik

Hilë Mosi
Rallë fort asht ndigjue nëpër botë që klerikalizmi i ka ba mirë nji kombit, por përkundra asht mundue me çfardo armet me i lanë kombet në terr tue qenë ato, jo veç të parët e fesë, veç si edhe shpeshherë (sidomos n’shekujt e parshëm der në kohët e mbrame) edhe t’parët e shekullit, luftarë, mësues msojtoresh...

Betimi mi flamur (Himni i Flamurit)

Asdreni
Rreth flamurit të përbashkuar, me një dëshir' e një qëllim, të gjith' atij duk' ju betuar, të lidhim besën për shpëtim. Prej lufte veç ay largohet, që është lindur tradhëtor, kush është burrë nuk frikohet, po vdes, po vdes si një dëshmor! Në dorë armët do t'i mbajmë, të mprojmë atdhenë më çdo kënt, të drejtat tona...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019