k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Besoj

Çajupi
Vanë mënt e mija vanë! Një mejtim më prishi trutë: gjithë profitët pse janë ja Arapë, ja Çifutë? Pse s'ka profitë të tjerë? Këtë s'e kupëtoj dot... Gjëra q'u bënë njëherë, pse nukë bënen dhe sot? Gjëra që s'i kupëtoj, - mos u habitni me mua, - ndë duhet që t'i besoj, do t'i besoj dua, s'dua. Do të besoj Shën Marinë...

Baba Musa lakuriq

Çajupi
... Ke thënë se në atë jetë të liqtë do t’i mundosh! Po, kur i ke bërë vetë, o zot, qysh do t’i gjykosh? Bërës e gjykatës, s’vjen dhe s’ka gjyq më të vështirë një njeri që s’të pëlqen pse nuk e bën më të mirë? Ai që bën dhe gjykon nuk gjykon me të drejtë: vetë flet, vet dëgjon pas fjalës që thonë pleqtë. Në mos të...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019