k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI
simulim-matematik-adn.jpg

Simulohet matematikisht fillesa e jetës në...

Martin Novak, biolog dhe matematicien i Universitetit të Harvardit, me modelin e tij matematik ka...

Kaliforni: Në fazat e para aparati për...

Shkencëtarët në Universitetin e Kalifornisë, Berklej, SHBA, kanë krijuar një aparat me anë të të...

Japoni: Krijohen qeliza staminale artificiale

Qelizat e zakonshme të lëkurës "riprogramohen" nga shkencëtarët që të luajnë rolin e qelizave...

Boston: Hapat e para drejt leximit të...

Shkencëtarët mund të jenë në prag të përkthimit të mendimeve në fjalë pas një eksperimenti të...

Rëzohet teza e "pathjeshtueshmërisë...

Duke përdorur teknika të reja për gjallërimin e gjeneve tejet të lashta, shkencëtarët kanë arritur...

Biologjia sintetike lëkund monopolin e...

Që kur Xhejms Uotsoni dhe Frensis Kriku zbuluan kodin e ADN-së, biologjia molekulare e ka parë...
shimpanze-gjuetare.jpg

Evoluim në gjahtarë

Shimpanzetë në savanën afrikane për shkak të kushteve të vështira të gjetjes së ushqimit kanë...

Gjysma e Marsit mund të ketë akull

Përveç akullit që është gjetur në polin verior, matje të reja tregojnë se deri dhe gjysma e...

Zbulohet planet i ri i ngjashëm me tokën

Zbulohet planet i ri i ngjashëm me tokën, në yjësinë e Librës, i cili tregon dhe shenja pranie të...

Ndryshime gjenetike në vartësi të...

Shkencëtarët gjatë studimit të mushkonjave kanë përpiluar hartën e parë të kromozomeve e cila...

SHBA: Shumë gjene të njeriut kanë evoluar...

Sipas një studimi rreth përzgjedhjes natyrore në gjenomën e njeriut, gjenet që marrin pjesë në...
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019