k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

SHBA: Kryhet terapia e parë gjenetike kundër...

Elizabeth Parrish, kreu ekzekutiv i kompanisë "Bioviva USA Inc." është tashmë njeriu u parë që ka...

Kinë: Rimodifikohet gjenetikisht embrioni i...

Shkencëtarët në Kinë kanë raportuar modifikimin e dytë eksperimental gjenetik të embrioneve të...

SHBA: Rritet truri i parë njerëzor në kushte...

Një tru njeriu në formën e tij pothuajse i plotë është formuar për herë të parë në kushte...

Austri: Astronautët përgatiten në alpe për...

Një akullnajë në Austri me ngjashmëri befasuese me planetin e Marsit po i ofron eksploruesve...

NASA: Vitamina B3 mund të ketë ardhur nga...

Rezultatet e eksperimenteve laboratorike me vitaminën B3 nga një ekip shkencor i NASA-s, mbështesin...

Gjermani: 4 orë nga Toka në Hënë me...

Një projekt i hedhur në kosh nga NASA, u mor dhe u studiua prej disa vitesh nga shkencëtarët e...

SHBA: Rreth 1000 shkencëtarë kërkojnë...

Mbi njëmijë figura të botës së teknologjisë deklarojnë se lufta po na del jashtë duarve dhe...

SHBA: A mund të ndodhë transferimi i mendjes?

Është interesante ta përfytyrosh trurin si një kompjuter biologjik, me indet në rolin e harduerit...

NASA: Sonda "Kepler" zbulon një...

Misioni "Kepler" i NASA-s ka konfirmuar planetin e parë të përmasave të nivelit të Tokës në zonën...

NASA: Anija "New Horizons" i...

Anija kozmike "New Horizons" e NASA-s, ka dërguar disa nga pamjet e hollësishme të sipërfaqes së...

SHBA: Vizualizimi i veprimtarisë të trurit...

Shkencëtarët ofrojnë një pamje të rrallë se si truri i njeriut punon kur është angazhuar në bisedë...

Kinë: Një program i inteligjencës...

Shkenca vazhdon të bëjë hapa përpara. Një program i ri i inteligjencës artificiale, i krijuar nga...

SHBA: NASA zbulon qelq në planetin Mars

Çdo shenjë në sipërfaqen e planetit është një detaj i historisë. Planeti Mars prej kohësh dyshohet...

Angli: Jeta organike nga përbërës prebiotikë

Nje grup kimistësh në Kembrixh të Mbretërisë së Bashkuar besojnë se kanë gjetur zgjidhjen e e...

LHC publikon të dhënat e gjeneruara në...

CERN ka vënë në funksionim "Portalin e të Dhënave të Hapura (Open Data Portal)" me anë të të cilit...

SHBA: Neandertalët klafisikohen si specie...

Debati shkencor nëse neandertalët kanë qenë racë e njeriut modern duket se ka marrë fund....
Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019