k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Prishtinë: 42 vite burg për 7 abrahamikët e akuzuar për terrorizëm


Imami nga Gjilani, Zeqeria Qazimi është shpallur fajtor për rekrutim dhe nxitje të terrorizmit në vend. Ai nga gjykata themelore e Ferizajt u dënua me 8 vite burgim për rekrutim të xhihaditëve kosovarë dhe 4 tjera për nxitjet të urrejtjes fetare dhe terrorizmit në vend.

Trupi gjykues, vendosi që vendimi unik për ish-imamin e xhamisë “El Kuddus” të jetë gjithsej 10 vite burg.

Ndaj, imamit Qazimi dhe 6 të tjerëve, Prokuroria Speciale e Kosovës kishte ngritur aktakuzë në janar të vitit 2015.

Ai krejt punët i del ti ketë kryer bashkë me Ilir Berishën që bashkë me imamin, u dënua me 8 vite burgim, Burim Ballazhin – 4 vite burg, e Sadat Topojani që u dënua me 7 vite e 6 muaj heqje lirie.

Zeqiria Qazimi u dënua nga Gjykata Themelore në Ferizaj për dy vepra penale: 8 vite burgim për rekrutim për terrorizëm nga neni 139 lidhur me nenin 31 të KPRK-së dhe 4 vite tjera për nxitje të urrejtjes, përçarjes ose mos durimit kombëtar, racor, fetar apo etnik nga neni 147 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 të KPRK-së.

Dëshmi se Zekria Qazimi ka qenë rekrutuesi kryesor i xhihadistëve nga Kosova, Gazeta Express ka sjellë vazhdimisht në disa seri shkrimesh që përmbanin SMS-Dëshmi të komunikimeve të imamit me bashkëpunëtoret e tij. Së fundi, në ciklin e Dokumentareve “Zona Express”, “Kampet e Zeza”, ka nxjerrë rrëfimin ekskluziv të një të riu që ishte pjesë e një kampi ‘verorë’ rekrutimi në Dëbellde të Vitisë, bashkangjitur me pamje reale të të njëjtit kamp që kishte funksionuar në vitin 2011.


Burimi20 maj 2016


Komente

Jep koment

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019