k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Prishtinë: BIK-u raporton 742 xhami në Kosovë dhe 56 në Luginën e Preshevës


Sipas statistikave të këtij viti të organizatës abrahamike "Bashkësia Islame e Kosovës", në Kosovë ka 742 xhami.

Numri i xhamive nën ombrellën e BIK-ut arrin gjithsej në 798, nëse llogaritet edhe Presheva, Medvegja e Bujanoci.

Ndërkaq, në vend ekzistojnë 24 xhami pasive, për shkak të shpërnguljes së banorëve nga vendbanimet.

Nga BIK-u deklarojnë se shqetësimi më i madh për momentin është çështja e ngritjes së një xhamie të madhe në Prishtinë.Burimi19 korrik 2015


Komente

Jep koment

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019