k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Holandë: Mbyllen dy kisha çdo javë


Mesatarisht dy kisha mbyllen çdo javë në Holandë, duke grumbulluar kështu qindra objekte kulti, të cilat po magazinohen në famullitë katolike në vend. Ndërkaq famullitë e varfra në Amerikën Latine po përpiqen të përfitojnë nga situata dhe të marrin punimet e artit dhe objektet e kultit nga Holanda për të pajisur kishat e tyre.

"Është shumë e lehtë ta kthesh një kishë në një bibliotekë, një librari, ndoshta një restorant, por ndonjëherë është shumë e vështirë. Disa njerëz mund ta mendojnë të pakëndshme darkën në një restorant që më parë ka qenë kishë" – shprehet arkivisti Eugen van Deutekom.

Numri i kishave në Holandë është prej kohësh në rënie të vazhdueshme, ndërsa pritet që deri në vitin 2018 në të gjithë vendin të mbesin vetëm 1200 të tilla. Pjesa më e madhe e kishave që janë mbyllur janë shndërruar në biblioteka, qendra shëndetësore, restorante apo dhe banesa.

Burimi21 prill 2012


Komente

kalimtar/e
Urimikukes 
29 prill 2012, 14:28
Sa mire! Uroj te filloje ky proces edhe me xhamite, se pari tek shqiptaret kudo qe jane.Jep koment

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019