k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

SHBA: Dita e Lutjes shpallet antikushtetuese


eni-lori.jpgGjykata e Uiskonsinit ka vendosur se "Dita e Lutjes" në SHBA është antikushtetuese, dy vjet pas ngritjes së padisë nga Fondacioni "Liri prej fesë", ku thuhej se caktimi i kësaj dite shkelte ndarjen e shtetit nga feja.

Eni Lori-Gejlor, bashkëkryetare e Fondacionit pohon se është më se e kënaqur që gjykatësi vendosi në bazë të argumentit të paraqitur dhe jo në bazë të opinionit publik.

Ajo thotë se beteja ligjore ka qenë e madhe dhe më e gjata në të cilën ka marrë pjesë Fondacioni, ndërsa pritet që qeveria ta dërgojë vendimin në Gjykatë të Apelit.

Kongresi amerikan e caktoi "Ditën e Lutjes" në vitin 1952, ndërsa në vitin 1988 e përcaktoi në të enjten e parë të çdo muaji maj.

Burimi16 prill 2010


Komente

postieri
postieri 
21 prill 2010, 17:42
Citim:
Atheist Group Urges Obama to Replace National Day of Prayer with National Day of Reason

The American Humanist Association (AHA) is at it again. The group recently embarked on a mission to replace the word “God” in the national motto “In God We Trust” with “Good” (see The Underground’s article Humanist Group Unveils “In Good We Trust” Billboards).

Now they have set their sights on the National Day of Prayer, arguing instead for a “National Day of Reason,” according to CNS News.

The group’s movement started on the heels of last week’s federal court ruling that the National Day of Prayer was indeed unconstitutional because it violates the separation of church and state.

http://theundergroundsite.com/index.php/2010/04/atheist-group-urges-obama-to-replace-national-day-of-prayer-with-national-day-of-reason-11658
Jep koment

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019