k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Nigeri: Qindra të vdekur nga dhuna fetare


nigeri-dhuna-fetare.jpgDisa qindra njerëz besohet se kanë vdekur si pasojë e dhunës mes grupeve fetare në Nigeri. Dhjetra kufoma, mes të cilëve dhe gra e fëmijë, u varrosën të hënën pranë qytetit Xhos.

Banorët e krishterë kanë akuzuar myslimanët se kanë rrethuar lagjet e tyre dhe kanë kryer masakër.

Sulmet duket se janë përgjigje për reprezaljet e janarit, që gjithashtu lanë qindra të vdekur.

Bashkësia ndërkombëtare ka shprehur shqetësimin për vrasjet në fjalë.

9 mars 2010


Komente

Jep koment

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019