k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Sot, 7 Marsi, Dita e Mësuesit dhe e Shkollës Shqipe (1887)


Gëzuar 7 Marsin, Ditën e Mësuesit dhe të Shkollës së parë kombëtare Shqipe. Urime të gjithë mësuesve për punën e tyre fisnike në arsimin tonë kombëtar pas Rilindjes deri më sot, e cila shtrihet tashmë nëpër tri shekuj.

Përvjetori i Mësonjëtores dhe Dita e Mësuesit shënojnë një nga elementët kryesorë të Rilindjes, kur përpjekjet e atdhetarëve nën drejtimin e Komitetit Kombëtar sollën çeljen e shkollës së parë të mirëfilltë kombëtare shqipe, të caktuar në qytetin e Korçës më 7 mars 1887.

Megjithëse edhe më parë ishin bërë përpjekje për çeljen e shkollave shqipe, shkolla e Komitetit Kombëtar dallohej për fizionominë e saj kombëtare. Në të mësimi zhvillohej vetëm shqip, djem e vajza bashkë dhe pa asnjë përmbajtje fetare.

Në fillim kjo shkollë kishte katër klasa me rreth 35 nxënës, numri i të cilëve pas tre muajsh do të shkonte në 60 dhe në vitin e dytë të saj në 300.

Mësuesit e parë që dhanë mësim në këtë shkollë ishin Pandeli Sotiri, Thanas Sina e Thoma Avrami. Si drejtues të shquar të kësaj shkolle përmendim atdhetarët e njohur: Petro Nini Luarasi, Nuçi Naçi, Janko Minxha, Kristaq Vaja etj.

7 mars 2010


Komente

kalimtar/e
blend20 
5 mars 2015, 18:53
pandeli sotiri etjkalimtar/e
arola 
5 mars 2015, 20:40
urimee
kalimtar/e
blendina 
5 mars 2015, 22:58
urime 7 marsi te gjith mesusve urimekalimtar/e
Pa emer 
5 mars 2015, 23:04
Urime 7 Marsi <3
kalimtar/e
valza bunjaku 
6 mars 2015, 18:41
urime 7marsi te gjithve mesusve ane mbankalimtar/e
Besim 
6 mars 2015, 19:45
Urime 7 Marsi dita e Mesuesitkalimtar/e
fjolla 
7 mars 2015, 20:54
ju uroj te gjith mesusve 7 marsin <3kalimtar/e
elmedina berisha 
9 mars 2015, 11:52
urime 7 mars te gjith mesuesvekalimtar/e
REAL MORINA 
6 mars 2016, 20:52
Urime mesuesit tan qe na jepni dituri,edukim dhe arsimim I DUA TE GJITH ARSIMTARET MESUESIT E BOTES❤kalimtar/e
Haris Rakipi Urime 7 marsi dita e asimtarit  
7 mars 2016, 09:44
URIME 7 MARSI DITA E ASIMTARVE URIME PER SHUM MOt
kalimtar/e
arlind bala 
7 mars 2016, 13:52
Ju uroj te mesuesve 7 marsinkalimtar/e
anes konjuhi 
7 mars 2016, 22:42
urime 7 marsi
kalimtar/e
Lola Dedinca 
8 mars 2016, 11:56
J uroj 7 marsin te gjithe mesueseve po ashtu edhe mesueses time te dashur.
kalimtar/e
Bujamin 
9 mars 2016, 09:46
Urime te gjithve mësuesve. 7MARSIN
kalimtar/e
esra 
16 mars 2016, 21:54
shum mir paskeni shkruar
kalimtar/e
Ernesa 
20 mars 2016, 13:19
Kjo me te vertet eshte shum e bukurkalimtar/e
islam begu  
5 mars 2017, 18:23
Urime 7 Mrsi

kalimtar/e
Rma 
8 mars 2017, 14:18
Urim urime 7 marsiJep koment

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019