k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Bullgaria ndalon simbolet fetare në shkolla


Qeveria bullgare ka miratuar sot një projektligj i cili ndalon përdorimin në shkolla të simboleve dalluese fetare, si shamitë myslimane, apo kryqet kristiane. Projektligji ka si qëllim reformimin arsimit fillor dhe të mesëm dhe është në pritje të miratimit nga parlamenti.

Bullgaria nuk e ka toleruar dhe më herët përdorimin e simboleve fetare në shkolla, por derimëtash nuk ka patur një ligj të veçantë që parashikonte ndalimin e tyre.Burimi27 mars 2009


Komente

Jep koment

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019