k   y
TERMINOLOGJI      TË REJA      SHKRIME      THËNIE      FORUM      DIJENI

Objektivizmi


Objektivizmi është qëndrimi filozofik që pohon se gjithësia në tërësinë e saj është dhe funksionon në bazë rregullash të qëndrueshme dhe vepron mbi gjithçka në mënyrë të parashikueshme, pavarësisht aftësisë së njerëzve të ndryshëm për ta perceptuar apo parashikuar këtë gjendje e veprimtari.

Pra, gjithësia, si realitet, vepron e pavarur nga vlerësimet e mendjes njerëzore, e pavarur nga vlerat apo veçoritë që njeriu i vesh sendeve apo dukurive.

Terminologji | Të reja | Shkrime | Thënie | Forum | Dijeni

 Redaksia: kontakt@ateistët.com
 Dega Ateistët / Vargmal © 2001-2019